Vârsta nu definește maturitatea

Nu cred că v-am mai povestit însă eu am început să-mi câștig banii de buzunar (impropriu spus căci pentru mine nu prea existau așa-zișii bani de buzunar pentru că eu nu-i cheltuiam pe nimic aiurea ci pur și simplu îi strângeam pentru a-i investi în ceva productiv) de la o vârstă destul de fragedă și-anume undeva pe la 13 ani.

Ideea e că, lucrând în online, îmi era foarte ușor să-mi ascund vârsta iar persoanele cu care lucram nu știau niciodată vârsta mea reală, eu spunându-le mereu că sunt mult mai mare (cel puțin major) pentru a inspira mai multă seriozitate.

Nu eram cel mai bun în ceea ce făceam dar pot spune că-mi făceam treaba destul de bine pentru vârsta mea și totuși ezitam să le spun din start colaboratorilor ce vârstă am deoarece pățisem în trecut, cu oameni inconștienți, să fiu refuzat doar pentru faptul că eram destul de micuț iar asta fără că ei să fi luat vreodată contact cu munca pe care o făceam eu și felul în care făceam asta.

Pe parcurs, după ce oamenii vedeau cum mă descurc și erau mulțumiți le spuneam și vârsta mea reală iar totul era, în mintea lor, gen wow pentru că nu mai întâlniseră până atunci un copil care să facă asta. Timpul a trecut și după ce îmi creasem o oarecare reputație pe acea nișă nu mai mă feream de vârsta mea deoarece aveam referințe destul de bune de la greii acelor vremuri și puteam să lucrez oricând cu orice doream de pe aria aia.

În încheiere vă recomand să nu mai judecați o carte după copertă, vorba proverbului, ci să vă gândiți de două ori înainte de a respinge pe cineva doar datorită vârstei acestuia. Într-adevăr, sunt mulți pentru care vârsta chiar e un mare impediment dar sunt la fel de multe persoane care-și fac treaba foarte bine indiferent de vârsta pe care o au.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *