True Crime – povești care îți îngheață sângele în vene pentru seri estivale

De mai multi ani deja, productiile True Crime se bucura de popularitate enorma in randul telespectatorilor. Insa cum s-ar putea explica aceasta fascinatie morbida a oamenilor pentru cazurile criminale neelucidate? Pentru misterul care le inconjoara? Sau pur si simplu sa fie vorba ca au posibilitatea de a intra in mintea asasinului prin intermediul acestor productii? Dupa ce vei vedea cateva din episoadele relatate aici vei fi probabil in masura sa iti formezi propria parere.

The Assassination of Gianni Versace. Sezonul 2 al serialului American Crime Story relateaza asasinatul celebrului Gianni Versace, ucis cu doua gloante in cap pe scarile somptuoasei sale proprietati din Miami, pe data de 15 iulie 1997. Intre fictiune, biografie si documentar, serialul ne scufunda in mintea tulburata a asasinului in serie Andrew Cunanan, autor al altor patru asasinate inainte de cel al designerului. Creatorii serialului descriu un tanar complex, cu prietenii instabile, cu legaturi de familie complicate, un mincinos patologic care refuza sa renunte la visele sale marete, de a fi bogat si astfel se apuca sa ucida.

Ted Bundy. Departe de stereotipul ucigasului in serie, Ted Bundy este descris de cei care au avut ocazia sa il cunoasca drept un barbat fermecator, amuzant, carismatic si seducator. Imaginea sa de ginere ideal se afla in contrast cu sufletul sau malefic, manipulator, violent si crud. In ciuda celor 36 de asasinate comise, nu a incetat niciodata sa isi sustina nevinovatia. Pentru Netflix, realizatorul Joe Berlinger i-a consacrat acestuia un documentar intitulat Ted Bundy, autoportretul unui ucigas in serie cu Zac Efron in rolurile principale.

The Keepers. In 1969, nu departe de orasul Baltimore, o tanara calugarita, profesoara in cadrul liceului catolic local dispare brusc fara urma, de la o zi la alta. Se numeste Cathy Cesnik si nimeni nu a mai vazut-o vreodata in viata. The Keepers este un serial documentar alcatuit din 7 episoade si traseaza ancheta a doua foste eleve ale institutiei religioase, determinate sa desluseasca misterul acestui caz care dezvaluie o alta fata a Americii – pedofilie, crime, religie. Serialul sugereaza ca moartea lui Cathy Cesnik ar putea sa se afle in stransa legatura cu descoperirea mai multor cazuri de abuzuri sexuale efectuate de un preot din institutie.

Casting JonBenet. Craciun, anul 1996. JonBenet Ramsey, o fata de 6 ani care a castigat deja titlul de regina frumusetii la aceasta varsta frageda este gasita fara viata in pivinita casei sale. Actorii care joaca in acest serial isi spun propria lor versiune cu privire la acest caz, in functie de ceea ce au auzit in presa. Nici pana in ziua de azi, acest caz sordid nu a fost rezolvat, nu s-a gasit criminalul micutei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?