Top 5 beneficii ale tricotatului asupra stării tale de bine

O activitate considerata extrem de demodata foarte multa vreme, tricotatul a redevenit in ultimii ani, o activitate extrem de populara si de trendy. Numai bine, deoarece aceasta activitate nu este doar ludica, ci are numeroase beneficii asupra starii noastre de bine si asupra sanatati noastre.

Tricotatul te ajuta sa fii mai fericita. Un lucru confirmat chiar si de stiinta. De ce? Pentru ca pur si simplu, doar adunand si scazand ochiurile cu miscari repetitive, iti vei goli capul si vei reusi sa te concentrezi asupra unui lucru precis. O practica similara cu cea a meditatiei, de exemplu. Un sentiment de plenitudine si de bucurie care face doar bine.

Tricotatul te ajuta sa lupti contra stresului. Actiunea mecanica a tricotatului iti va permite sa iti golesti capul si sa fii mai fericita, alungand stresul. Aceasta activitate manuala te ajuta sa reduci ritmul cardiac si nivelul de stres si deci sa lupti contra starilor de anxietate.

Tricotatul iti stimuleaza functiile psihomotrice. Tricotatul este o metoda excelenta pentru a coordona miscarile care stimuleaza toate zonele creierului la diferite nivele, mai ales al lobului temporal si al cerebelului. Se vor stoca suveniruri si se vor imtrepreta astfel limbajul si sensurile. Iar cerebelul este cel care ajuta la coordonarea si la precizia miscarilor. Din aceste motive, aceasta activitate este practicata cel mai adesea, de catre cei care sufera de maladii precum Parkinson sau Alzheimer pentru a le stimula functiile cerebrale.

Tricotajul contra artrozei. Este esential sa iti pui la munca articulatiile pentru a le pastra in cea mai buna stare de sanatate. Pentru asta, lucrul manual este cea mai buna alegere. Specialistii sunt de parere ca utilizarea regulata a acelor pentru tricotat poate sa intareasca cartilagiile degetelor deci te ajuta sa lupti contra artrozei, dar si sa reduci in acelasi timp riscurile de a suferi de tendinita.

Sa tricotezi, o adevarata mandrie. Ceva facut de propriile tale maini reprezinta cel mai bun motiv de mandrie. Cu siguranta ca vei fi extrem de incantata sa prezinti propriile creatii celor din jurul tau, creatii de la cele mai simple pana la cele mai elaborate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?