The Other Boleyn Girl o poveste din 2008

O poveste istorica de nota 6,7 iMdb, plasata in timpul dinastiei Tudor, actiunea conturandu-se in jurul Regelui Henry al viii-lea care era cunoscut pentru numarul impresionant de sase neveste, insa indiferent de numarul amantelor sau nevestelor, scopul lui era un mostenitor.

Filmul relateaza povestea dintre cele doua surori Boley, Anne si Mary, mai exact conflictul dintre acestea. Cele doua fete se afla intr-un razboi pentru inima regelui, mai excat una doreste pe rege din iubire, alta isi doreste doar coroana si harnirea propriului ego.

Anne este interpretata de catre Natalie Portman si cum ne-a obisnuit, este o actrita exceptionala, mie mi-a demonstrat inca de la primul film vazut cu aceasta in rol principal, Black SWAN. Anne este puternica si plina de incredere, isi doreste sa castige orice competitie chiar si daca este in cursa cu sora ei.

Mary este interpretata de catre frumoasa actrita Scareltt Johanson, aceasta este cea cu bune intentii si se ghideaza dupa inima si sentimente, nu dupa ratiune si putere spre deosebire de sora ei. Desi familia gandeste mai mult in spiritul Anne, Mary isi pastreaza naivitatea si inocenta.

Catherine of Aragon este o a treia femeie care conturează actiunea filmului Couch Tuner si prima sotie a lui Henry cu care era casatorit la momentul in care Anne si Mary lupta pentru inima barbatului. Catherine este tipul femeii care lupta alaturi de sotul ei pentru regalitate si religie insa nu reuseste sa ii daruiasca acestuia un mostenitor.

Lupta pentru inima regelui este oricum destul de grea, ba chiar Anne este trimisa in exil insa se intoarce ca o femeie extrem de manierata si capabila ca sa nu mai amintim de siguranta pe care aceasta o emana, lucru care ii ofera un avantaj.

Anne capteaza atentia regelui insa aceasta nu se lasa cucerita pe deplin, punand conditie regelui sa divorteze si sa o faca regina pentru a i se oferi acestuia. Regele accepta iar Anne din dorinta de a ramane insarcinata si a avea un baiat, ajunge sa comita incest.

Finalul este unul tragic, Anne este condamnata la moarte iar in urma ei ramane o mostenitoare puternica, fiica ei, viitoarea regina Elisabeta 1 a Angliei si ultima din dinastia Tudor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?