Studiază cu atenție reducerile

Niciodată n-am fost fan al reducerilor însă au fost cazuri în care exact când voiam eu să cumpăr un anumit produs, fie online sau offline, se nimerea să fie la reducere.

La început spuneam că e super, ce coincidență, tocmai eu să am norocul să cumpăr acea chestie la preț redus și alte reacții asemănătoare până când am avut ocazia, din întâmplare, să observ că reducerilea astea în mare parte nu sunt chiar atât de reduse și s-ar putea ca uneori la reducere să plătim mai mult decât am fi plătit atunci când nu e reducere. Și dacă stăm să ne gândim din perspectiva unui CEO de magazin, e destul de bună ideea.

Situația în care am observat eu asta a fost cam așa. Voiam să-mi cumpăr o tabletă, am cumpărat-o cu fix 500 lei. Peste 2 zile aflu că-s reduceri la magazinul respectiv și intru de curiozitate pe site-ul lor. Exact aceeași tabletă era la prețul de 550 lei, cu prețul tăiat de 700 lei.

Deci, dacă n-ați înțeles (puțin probabil), ei vindeau tableta la reducere la un preț mai mare decât înaintea reducerii făcând să pară că înainte de reducere tableta costa 700 lei când de fapt eu o cumpărasem cu 500.

Odată cu această întâmplare am început să fiu puțin mai sceptic și mult mai atent atunci când vine vorba de cumpărături online și nu numai, chiar dacă în prezent cele mai multe lucruri pe care le achiziționez sunt de pe net fiindcă e mult mai comod.

Ba mai mult, că tot veni vorba, până și mâncarea mi-o cumpăr tot din online fiindcă, după ce am dat o raită printr-un super-market cu carnețelul și pixul în mână, am sesizat că au prețuri mai mari decât pe net. În încheiere, aveți grijă la ce cumpărați la reducere fiindcă s-ar putea să fie mai scump decât atunci când nu e reducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *