Știi ce spun poftele tale despre starea ta de sănătate?

Ti s-a facut brusc pofta de un anumit aliment? Stiai ca asta poate sa spuna foarte multe despre strea ta de sanatate? Poate ca organismul tau se manifesta prin dorinta aceasta irepresibila pentru a-ti transmite un anumit mesaj.

Deci daca ai anumite pofte care te preocupa, poti incerca sa consulti medicul pentru a vedea ce iti spune. Iar punctele urmatoare iti prezinta conditiile medicale ce ar putea cauza anumite pofte grozave.

Poate ca esti dezhidratata. Transpiratia poate sa cauzeze un dezechilibru intre nivelul de fluide si de electroliti din organism. Daca acest nivel nu este restabilit, poate vei ajunge sa suferi din cauza dezhidratarii.

In acest caz, vei avea pofta de alimente bogate in sodiu sau in glucoza. La fel ca si apa, sodiul sau glucoza permit reechilibrarea nivelului de fluide si de electroliti din organism.

Poate ca ai un regim prea restrictiv. Un regim prea restrictiv poate sa dea nastere celor mai intense pofte. Mai ales atunci cand consumi mai putin de 1000 de calorii pe zi si daca elimini de tot din regimul tau alimentar un grup de alimente precum glucidele.

Un regim prea strict poate sa duca deci la diminuarea nivelului de leptina, un hormon care poate alunga senzatia de foame. In consecinta, pofta de mancare va creste mai ales atunci cand vine vorba despre alimentele interzise.

O migrena incepe sa iti dea tarcoale. Pofte puternice pot sa apara la debutul unei migrene sacaietoare. Este ceea ce se numeste faza prodromica. Poti resimti aceste simptome trei zile sau cateva minute inainte de debutul durerii.

In cursul fazei prodromice poti sa ai pofta de dulce sau de sarat. Persoanele care sufera de migrene au cel mai adesea pofta de ciocolata, un lucru care le face sa creada ca ciocolata poate declansa aceste migrene.

Poate ca suferi de o carenta in fier. Uneori, poftele mai intense pot sa indice ca esti anemica sau ca suferi de o carneta in fier. In acest caz. Organismul va simti nevoia sa consume alimente bogate in fier sau alimente care nu sunt, precum cuburile de gheata.

Daca ai pofta de ciocolata, ai nevoie de magneziu. Ciocolata, mai ales cea neagra, este bogata in magneziu. Din acest motiv, femeile au pofta inainte sau dupa ciclu. In aceasta perioada organismul are mai mare nevoie de magneziu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?