Șaorma, mâncarea preferată a românilor

Șaorma e una dintre mâncărurile preferate ale mele și a multora, presupun. E atât de bună, e cu de toate, e.. dulce, sau picantă. Lumea spune că nu e sănătpasă. Nu știu la ce se gândesc, la modul cum e făcută? Sau la acea carne gustoasă.

Adevărul e că aceasta nu conține nimic rău. De la lipie, la carne, sunt doar legume si ketchup. Ultima oară când am verificat, carnea și legumele făceau parte din alimentația tuturor, așa că ce poate fi rău la ea. Nici nu pot spune că e multă, e suficientă cât să mă satur. Doar vara mă gândesc de două ori înainte, fiind cald, nu prea am încredere în sosurile lor, dar în rest nu e nici un motiv să nu o mâncăm.

Deobicei îmi cumpăr la pachet, dar mai sunt momente când doar mirosul mă face să nu-i mai rezist și să o mănânc pe drum. E atât de moale, atât de pufoasă acea lipie, carnea e senzațională. Porumbul e dulce, castravetii acrișori, ketchup-ul picant, atâtea gusturi într-o mușcătură nu s-au mai văzut!

Ce e mai bun am lăsat la urmă, totuși, e posibil să nu depășească acea carne, dar se situează cel puțin pe același loc. Cartofii prăjiți. Aceștia nu sunt atât de sănătoși, dar întotdeauna cer extra. Nici nu se prea simt, dar dacă lipsesc, șaorma parcă nu e șaormă. Cartofii sunt ”leguma” mea preferată, dacă sunt și un pic sărați, îi dau șaormei o savoare aparte.

Deci, totul e bun, mai puțin cartofii. La aceștia se poate renunța, nimic nu e obligatoriu. Pui ce îți dorește inima și chiar mai mult. Zvonurile că îngrașă sunt date de persoane cu un alt stil de viață decât majoritatea oamenilor. Ce e bun, e bun, dacă e și sănătos, e chiar mai bun. Așa că mâncați fără griji, dar cu limită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *