Metodă de promovare a blogului: comentariile pe alte bloguri

Majoritatea bloggerilor încearcă să își promoveze blogul apelând la tot felul de metode însă probabil cea mai apelată este promovarea în Social Media.

Nu vorbesc despre o promovare în Social Media profesionistă deoarece puțini sunt cei care știu să profite de rețelele de socializare la capacitate maximă. Când spun promovare în social media mă refer mai exact la distribuirea articolelor atât pe profilul sau pagina blogului precum și în grupurile de bloggeri.

Mulți uită însă de faptul că lăsatul de comentarii pe alte bloguri este încă o metodă foarte bună de promovare care încă funcționează și aduce mulți cititori. Practic, aceasta este una din metodele prin care bloggerii începători se pot face cunoscuți prin rândul bloggerilor.

Cum te ajută un comentariu lăsat pe alt blog Atunci când lăsăm un comentariu pe un alt blog câștigăm din start un potențial cititor: bloggerul care scrie pe blogul respectiv.

Fiecare blogger trebuie să aprobe comentariile lăsate astfel încât dacă vede un comentator nou, este foarte probabil să fie curios cine este acesta.

De asemenea dacă vei comenta frecvent pe un blog atunci și cititorii acestuia îți vor observa prezența și vor deveni și ei curioși să vadă ce blog ai. Chiar dacă nu vor veni toți cititorii blogului respectiv la tine pe blog este foarte probabil ca măcar o parte din ei să devină și cititorii tăi.

Un alt avantaj al comentariilor lăsate pe alte bloguri este acela că mai câștigi niște link-uri către blogul tău iar acestea sunt foarte importante din punct din vedere SEO și ar putea face diferența atunci când Google va face, dacă va mai face, un update de PageRank.

Așadar, acum că ați văzut ce beneficii vă aduc comentariile lăsate pe alte bloguri, nu credeți că ar trebui să comentați mai des articolele pe care le citiți ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *