Ghimbirul, un minunat stimulant pentru tine

Ghimbirul este un aliment incredibil, cu virtuti minunate pentru organismul tau. Te ajuta sa iti mentii sanatatea si silueta in acelasi timp. Nu vei mai vedea aceasta radacina cu aceeasi ochi!

Pe langa faptul ca este o mirodenie extrem de savuroasa, ghimbirul are o multime de calitati care iti permit sa iti mentii starea de sanatate la cote maxime. De exemplu- stiai ca ghimbirul este o radacina cu minunate virtuti digestive? Poate trata deci durerile de stomac, greturile si au fost dovedite si virtutile sale contra migrenelor. Infuziile de ghimbir te ajuta sa tratezi majoritatea problemelor digestive si sa reajusteze echilibrul intestinal.

Ghimbirul, mai ales atunci cand este folosit sub form de pudra, este un puternic antioxidant si un anti-inflamatoriu care ajuta corpul sa se debaraseze de impuritati. Iar specialistii au ajuns la concluzia ca ghimbirul ne poate proteja de anumite tipuri de cancer, de cel de colon mai ales sau de ovare.

Putin ghimbir consumat in fiecare zi, nu iti poate face deci numai bine. Pentru a slabi sau a te mentine in forma, este cel mai de pret aliat. Rezultatele sunt mult mai bune daca vei consuma o bautura pe baza de ghimbir inainte de pranz si inainte de cina.

Ghimbirul poseda un mare avantaj- cel de a creste temperatura corpului, cea generala si deci de a te ajuta sa slabesti. Si chiar daca ceaiul cu ghimbir nu te va ajua sa slabesti 12 kilograme, acesta este un aliat de pret alaturi de un regim alimentar echilibrat in lupta contra kilogramelor in plus. Ghimbirul te ajuta si sa arzi grasimile.

Dar beneficiile sale nu se opresc aici. Ghimbirul contine foate putin sodiu deci poate sa puna cel mai bine in valoare savoare alimentelor datorita gustului sau. Deci nu va mai trebui sa adauhi sare pentru un plus de gust.

Ghimbirul poate sa scade nivelul de zahar din sange. Studiile au ajuns a concluzia ca pudra de ghimbir poate sa reduca nivelul de zahar din sange, mai ales la pacientii care sufera de diabet tip 2.

Iar consumul de ghimbir ar putea reduce considerabil si durerile legate de osteoartroza.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?