Galaxy S10e vs. iPhone XR

Samsung si Apple vin in 2019 cu o multime de modele noi. Galaxy S10e si iPhone XR fac parte din gama premium dar au preturi mai abordabile fata de alte modele existente pe piata. Aceste modele nu depasesc bara simbolica de 1000 de euro, costa 759 respectiv 855 de euro. Chiar daca ambele sunt smartphone-uri excelente, Galaxy S10e reuseste sa isi domine rivalul.

Ecranul OLED. Ecranul OLED este din ce in ce mai prezent la telefoanele Samsung din gama premium si nu numai. Samsung nu mai este dispus sa faca sacrificii in materie de calitate. Galaxy S10e vine cu un ecran de 5,8 inci, Infinity –O. Aceasta tehnologie permite o suprafata de afisare confortabila. In ceea ce priveste rivalul sau, iPhone XR, chiar daca este dotat cu cel mai bun ecran LCD de pe piata, calitatea sa ramane in urma in raport cu ecranul OLED, mult mai performant. Bretonul imens special conceput pentru Face ID, util fara indoiala, nu se compara cu bretonul minuscul afisat de Galaxy S10e.

Un aparat foto mai bun. Cu un modul foto dotat cu un obiectiv cu deschidere variabila, Galaxy S10e nu este cu mult in fata rivalului sau in aceasta privinta. Chiar daca poate fi un photophone viabil, smartphone-ul Apple nu reuseste sa atinga nivelul de excelenta al concurentului sau. Contrastul si colorimetria raman incomparabile pentru un telefon la un asemenea pret. Eforturile depuse de Apple in materie de software, pentru a optimiza unicul senzor al lui iPhone XR nu schimba mare lucru. In conditii bune de lumina face poze bune. Insa Galaxy S10e se impune drept cel mai bun photophone din categoria sa.

Incarcarea fara fir. iPhone XR, la fel ca Galaxy S10e beneficiaza de toate standardele de reincarcare posibile. Trebuie sa precizam insa faptul ca iPhone XR nu are in cutie incarcator rapid ceea ce ii obliga pe utilizatori sa il achizitioneze singuri. Chiar daca cele doua modele sunt compatibile cu reincarcarea fara fir, doar Samsung Galaxy S10e benficiaza de incarcarea inversa. Aceaasta tehnologie, pe care unii o vor califica drept una moderna si practica a fost cu toate acestea initiata de Apple…

Un pret mai mic si mai mult spatiu de stocare. Chiar daca aceste doua smartphone-uri au fost prezentate drept versiunile cele mai abordabile din gama lor, Galaxy S10e afiseaza un pret mai scazut decat iPhone XR. Propus la pretul de 759 de euro, costa cu 100 de euro mai putin decat iPhone. In plus, si capacitatea de stocare este mai mare. 128 Gb memorie interna, extensibila gratie unui card microSD. iPhone, in versiunea standard, vine cu 64GB stocare.

iphone XR, mai bun decat Samsung in anumite aspecte. Chiar daca Samsung a depasit iPhone in mai multe aspecte, si iPhone are o serie de avantaje. Procesorul A12 bionic asigura peformante inalte si permite o durtaa de viata ridicata. Cu procesorul Exynos 9820, Galaxy S10e nu se poate compara din acest punct de vedere cu iPhone. In plus, iPhone se poate mandri cu o autonomie excelenta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?