Care sunt calitățile pe care trebuie să le aibă un bun programator?

Multi tineri sunt atrasi de mirajul domeniului IT, in care se castiga foarte bine astazi. Cei care decid sa mearga pe acest drum trebuie sa stie care sunt calitatile pe care trebuie sa le aiba, pentru a se descurca foarte bine la locul de munca, iar mai jos se poate gasi o lista foarte interesanta si utila in acest sens!

Cunoasterea excelenta a limbajului de programare
Intai de toate, tinerii trebuie sa cunoasca limbajul de programare foarte bine, intrucat acesta reprezinta unealta prin care calculatoarelor li se poate spune ce sa faca si este un limbaj fara de care nimeni nu poate lucra in IT, ca programator. Pe piata exista mai multe astfel de limbaje si cu cat tinerii cunosc mai multe, cu atat au sansa de a gasi un loc de munca mai bun.

Invatare continua
Cei care obtin un loc de munca in domeniul IT trebuie sa fie constienti ca procesul de invatare nu se incheie o data cu semnarea contractului de munca. Dimpotriva: procesul trebuie sa fie unul continuu, mai ales avand in vedere faptul ca tehnologia se dezvolta astazi de la o zi la alta.

Abilitati de depanator
Un bun programator trebuie sa fie capabil sa corecteze erorile in timp util, astfel incat acestea sa nu afecteze reteaua la scara larga. De aceea, este nevoie ca specialistii sa aiba intotdeauna o imagine mentala buna in ceea ce priveste codul pe care il folosesc la locul de munca.

Capacitatea de a concepe un cod de la 0
Angajatorii isi doresc de la specialistii lor ca acestia sa fie capabili sa realizeze coduri de la 0 atunci cand este nevoie. Sistemele de administrare a continutului (CMS) reprezinta cei mai buni prieteni ai programatorilor. Specialistii trebuie sa le cunoasca foarte bine, pentru a le putea folosi la capacitate maxima!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *