Aladdin – diferențe între film și desenul animat

Lansat in cinematografe pe data de 22 mai, Aladdin reia povestea desenului animat Disney lansat in 1992. Cu cateva schimbari totusi. Atunci, care sunt cele mai mari diferente intre filmul versiune 2019 cu Will Smith, Mena Massoud si Naomi Scott si desenul animat?

Scena de deschidere adaugata filmului. Prima scena din filmul Aladdin deja pare sa ii destabilizeze pe fanii desenului animat. In versiunea din anul 1992, desenul animat incepea prin aparitia unui negustor care gazduieste spectatorul la Agrabah. In remake il regasim pe Will Smith in prima scena. Nu pare sa fie spiritul care povesteste destinul lui Aladdin si Jasmine celor doi copii de pe vapor. De altfel, el este cel care interpreteaza cantecul de deschidere intr-o versiune mai lunga. O scena explicata la sfarsitul filmului deoarece aflam ca a devenit un om dupa ce a fost eliberat de catre Aladdin si ca locuieste acum cu Dalia, devenita sotia sa si cu cei doi copii ai lor.

Intalnirea dintre Aladdin si Jasmine. Aladdin si Jasmine se intalnesc mult mai devreme in acest remake. Inca de la inceputul filmului ni se spune ca Printesa se da drept o servitoare. Sunt deja impreuna atunci cand Aladdin interpreteaza o melodie, Zbor, in timp ce in desenul animat personajul era singur.

Servitoarea lui Jasmine. Regizorul Guy Ritchie si scenaristii au decis sa mai adauge un personaj, pe Dalia, interpretata de catre Nasim Pedrad. Este servitoarea si confidenta lui Jasmine in film. Deoarece nu exista in desenul animat, apropierea sa de spirit era in egala masura total absenta.

Legatura dintre Jafar si Aladdin. Cine ar fi crezut ca Jafar si Aladdin erau legati in vreun fel? Aceasta legatura nu exista in desenul animat insa filmul vine cu o apropiere intre cele doua personaje. Ni se explica faptul ca Jafar era si el un derbedeu inainte de a ajunge la putere. Un lucru ce a fost sugerat de catre Marwan Kenzari dupa cum a explicat si Guy Ritchie in timpul conferintei de presa.

O mare parte din sfarsitul filmului. Chiar daca sfarsitul este similar cu transformarea lui Jafar in spirit dupa ce a fost prins in capcana de catre Aladdin, o mare parte din film este diferita fata de desenul animat. Putem asista la o cursa nebuna de urmarire dintre Aladdin si covorul zburator si un Iago gigantic.

Jafar nu canta. Nu il vei auzi pe Jafar cantand in filmul Aladdin versiunea 2019. In desenul animat acest malefic canta o parte din Printul Ali atunci cand isi dezvaluia lui Jasmine adevarata sa natura. Un lucru care nu exista in filmul versiune 2019.

Un Iago mai putin amuzant. Un lucru pe care il regretam in aceasta versiune 2019 este latura amuzanta a lui Iago, papagalul lui Jafar. Da, acesta vorbeste insa si-a pierdut simtul umorului care ne-a placut atat de mult in versiunea originala.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?